ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Μόνο με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών γλιτώνεται το τσεκούρι στις συντάξεις

Οι άξονες που θα κινηθεί το υπουργείο για να καταστεί βιώσιμο το σύστημα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Μόνο με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών γλιτώνεται το τσεκούρι στις συντάξεις

​Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε την Τρίτη ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Κατρούγκαλος, παρουσίασε τους βασικούς άξονες για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού σημειώνοντας ότι:

• αν δεχθούν οι θεσμοί την αύξηση των ασφαλι��τικών εισφορών κατά μια ποσοστιαία μονάδα θα αποτραπεί η μείωση των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων.

• Δε θα αποφευχθεί η μείωση των επικουρικών αλλά τουλάχιστον θα διασωθούν με τη διατήρηση της αυτονομίας του ενιαίου ταμείου.

• Ο επανυπολογισμός των συντάξεων θα γίνει με βάση έναν ενιαίο συντελεστή (ποσοστό αναπλήρωσης). Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν συντάξεις κάτω από 1.200 ευρώ και να υιοθετηθεί ρήτρα προσαρμογής του ύψους των συντάξεων και των εισφορών ανάλογα με την αυξομείωση του ΑΕΠ.

Μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αν το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων δεν κατέβει κάτω από το όριο του 65% του συντάξιμου μισθού και συμβάλλουν στα έσοδα και οι θετικοί ρυθμοί της οικονομίας, τότε το σχέδιο Κατρούγκαλου θα μπορέσει να περάσει από τα κομματικά όργανα και την κοινωνία χωρίς αντιδράσεις.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει για το ίδιο θέμα και η κυβερνητική επιτροπή κοινωνικής πολιτικής υπό τον Γ. Δραγασάκη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top