Εις υγείαν: Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση φεύγει… ο φόρος στο κρασί έρχεται!

Νέο ισοδύναμο της κυβέρνησης για να βρεθούν 100 εκ. ευρώ

Εις υγείαν: Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση φεύγει… ο φόρος στο κρασί έρχεται!

Μπορεί η μπύρα να τη γλίτωσε αλλά το κρασί... μάλλον δεν θα έχει την ίδια τύχη.

Όπως αποκάλυψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου με τον Γιώργο Σταθάκη, το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση δεν έχει κλείσει και αναζητούνται ακόμη τα ισοδύναμα.

«Είναι το τελευταίο προαπαιτούμενο που δεν έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε προτείνει τα τυχερά παιχνίδια, όπου θα μπει φόρος στη στήλη (σ.σ.: δεν θέλησε να απαντήσει εάν θα είναι 5 σεντ ανά στήλη ή ενδεχομένως και περισσότερο). Εάν μας πουν ότι είναι εντάξει, θα μπει και αυτό το προαπαιτούμενο στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη. Εάν μας πουν όχι, θα το βάλουμε μεταγενέστερα στον προϋπολογισμό. Δεν το θεωρώ πάντως μεγάλο θέμα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή είναι «δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς το ποσό» από τα τυχερά παιχνίδια, ίσως τελικά «μας λείπουν ακόμη 100 εκ. ευρώ από τα συνολικά 300 εκ. ευρώ του ΦΠΑ στην εκπαίδευση».

Έτσι, η αναζήτηση των ισοδυνάμων συνεχίζεται και ήδη η κυβέρνηση έχει έτοιμες 2-3 προτάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η βασική εξ αυτών είναι ένας ειδικός φόρος στα κρασιά, της τάξεως των 30 σεντ ανά μπουκάλι!

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί. Μιλάμε για ένα ποσό που δεν θα περιορίσει την κατανάλωση, πχ. 30 σεντ το μπουκάλι» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top