Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η συνάντηση με την τρόικα !

Νέα συνάντηση σήμερα – «Αγκάθι» τα κόκκινα δάνεια

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η συνάντηση με την τρόικα !
Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε στις δύο τα ξημερώματα μία ακόμη μαραθώνια συνεδρίαση ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και Οικονομίας Γ. Σταθάκη!

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν πλέον. Εντός της ημέρας επίσης έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του Euroworking Group, η οποία μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης, αλλά και για την αποδέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν στο ζήτημα των «κόκκινων δανείων» και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, με την κυβέρνηση να επιδιώκει μία τελική συμφωνία που να προστατεύει το 57% - 58% των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κύριο σημείο των διαφωνιών εστιάζεται στο αν τα funds θα μπορούν να αγοράζουν μόνο δάνεια άνω του ενός εκ. ευρώ (επιχειρηματικά) ή και μικρότερου ύψους δάνεια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα στεγαστικά, αλλά και τα μέσα ππυ θα μπορούν να ασκούν κατά του δανειολήπτη για την εξόφληση της οφειλής.

Διαφωνίες υπάρχουν πάντως και σε επιμέρους σημεία στα υπόλοιπα ζητήματα τ��ν προαπαιτούμενων (γενόσημα φάρμακα κ.λπ.).

Οι θεσμοί ζητούν ακόμη επιτάχυνση στους ρυθμούς της Δικαιοσύνης, στην εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top