Χαπάκι για την πίεση, θα χρειαστεί:ΚΑΝΕΝΑΣ συνταξιούχος ΔΕΝ θα γλιτώσει τις μειώσεις-ΒΙΝΤΕΟ

Δύο υπερταμεία και τέσσερα μέτρα ΦΩΤΙΑ σχεδιάζουν κυβέρνηση και δανειστές

Χαπάκι για την πίεση, θα χρειαστεί:ΚΑΝΕΝΑΣ συνταξιούχος ΔΕΝ θα γλιτώσει τις μειώσεις-ΒΙΝΤΕΟ

​Τις επικουρικές συντάξεις, τα μερίσματα και τα εφάπαξ του Δημοσίου σχεδιάζει να θυσιάσει το υπουργείο Εργασίας για να μετριάσει τις περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Την Πέμπτη χιλιάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το νέο «τσεκούρι» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τις συντάξεις.

Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να καλύψει τρύπα 900 εκ. ευρώ για το 2016 με 4 μέτρα:
-μεσοσταθμική μείωση 6% των "υψηλών" επικουρικών συντάξεων με εξοικονόμηση έως 300 εκατ. ευρώ ετησίως.
-περικοπή των 380.000 μερισμάτων, που παίρνουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου κατά 30-40%. Μέτρο που θα φέρει εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ ετησίως.
-μείωση των εφάπαξ του Δημοσίου κατά 8% που θα φέρει εξοικονόμηση 80 εκατ. ευρώ.
-αύξηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 0,5%-1%, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 200-250 εκατ. ευρώ ετησίως

Κυβέρνηση και δανειστές φαίνεται να καταλήγουν στη σύσταση ενός υπερταμείου κύριας ασφάλισης και ενός υπερταμείου επικουρικής, ενοποιήσεις που άλλωστε προβλέπονται στα μέτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση με το μνημόνιο.

Σήμερα το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία του συστήματος «Ήλιος», που δείχνουν ότι η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 666 ευρώ και η μέση επικουρική σε 168 ευρώ. Συνολικά η χώρα έχει 2.656.000 συνταξιούχους και οι 1.374.000 λαμβάνουν πάνω από μία σύνταξη.

Ωστόσο, το «τσεκούρι» σχεδιάζεται για όλους, ακόμα και για όσους παίρνουν... μία σύνταξη, ��ου είναι κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top