Αποκάλυψη: Κλιμακωτά οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια με παρέμβαση Ντράγκι

Σε κίνδυνο χιλιάδες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Κλιμακωτά οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια με παρέμβαση Ντράγκι
Παρέμβαση Ντράγκι για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων αποκαλύπτει το αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Αγορά», αλλά όπως επισήμανε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, οι ρυθμίσεις προκαλούν μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, μετά την παρέμβαση Ντράγκι, θα γίνει κλιμακωτά η εφαρμογή του σχεδίου μέσα σε μία τριετία. Στο τέλος της 3ετίας όμως, το 2018, θα καλύπτεται τελικά ένα πολύ μικρό ποσοστό, καθώς θα δυσκολεύουν τα κριτήρια από χρόνο σε χρόνο. Ο λόγος είναι ότι τα fund που θέλουν να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση, έθεταν επίμονα ως όρο να λυθεί το ζήτημα!

Το δεύτερο είναι το ζήτημα των distress fund (ή κερδοσκοπικά fund-«κοράκια» όπως είναι περισσότερο γνωστά), τα οποία φαίνεται ότι θα χρηματοδοτηθούν από την Παγκόσμια Τράπεζα και έρχονται για να αγοράσουν όχι μόνο (ή όχι τόσο) στεγαστικά δάνεια, αλλά κυρίως επιχειρηματικά δάνεια.

Με τον τρόπο αυτό, τα συγκεκριμένα fund θα μπορέσουν να βάλουν χέρι σε εταιρείες –«φιλέτα» που έχουν μεγάλη έκθεση στον δανεισμό και να ελέγξουν κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Όπως επίσης αποκαλύπτει το αυριανό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», σε μία κλειστή σύσκεψη που έγινε με την συμμετοχή και του αντιπροέδρου του IFC Δημήτρη Τζιτζιράγκο, ζητήθηκε από τα distress fund και εγκρίθηκε ο δανεισμός τους, προκειμένου να αγορασθούν τα συγκεκριμένα δάνεια.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top