Μας βάζει διορία η Κομισιόν: Συμφωνία έως την αρχή της επόμενης εβδομάδας!

Στο φουλ οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - θεσμών για τα νέα μέτρα

Μας βάζει διορία η Κομισιόν: Συμφωνία έως την αρχή της επόμενης εβδομάδας!

Χρονικό όριο να οριστικοποιηθούν τα μέτρα μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε να συγκληθεί το EuroWorking Group ως την αρχή της επόμενης εβδομάδας, δίνει η Κομισιόν, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών είναι συνεχείς.

«Το Eurogroup έδωσε εντολή στο EuroWorking Group να ανασυσταθεί όχι μετά την αρχή της επόμενης εβδομάδας, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. Ελπίζουμε πως τα μέτρα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το οικονομικό επιτελείο και το κουαρτέτο έχουν μπαράζ διαπραγματεύσεων, ενώ, δια στόματος Γιάννη Δραγασάκη, η κυβέρνηση εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία ακόμα και αύριο, Σάββατο, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις εκκρεμότητες του Οκτωβρίου (ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλαγές στις 100 δόσεις, τιμές των γενοσήμων, αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και την ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα» δάνεια και νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σήμερα, τα μέλη του κουαρτέτου θα έχουν νέα συνάντηση με τους Τσακαλώτο – Σταθάκη – Χουλιαράκη, ενώ, την ίδια ώρα, ο Γ. Κατρούγκαλος θα κάνει το απαραίτητο… «μασάζ» στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει για το ασφαλιστικό, ενόψει της ψήφισης των μέτρων από την Βουλή, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top