ΔΝΤ: Πάρτε μέτρα, τηρήστε το μνημόνιο και θα δούμε αν σας δώσουμε λεφτά για τους πρόσφυγες

"Το προσφυγικό ΔΕΝ αλλάζει το ελληνικό πρόγραμμα"ξεκαθαρίζουν

ΔΝΤ: Πάρτε μέτρα, τηρήστε το μνημόνιο και θα δούμε αν σας δώσουμε λεφτά για τους πρόσφυγες

Σε συνέχεια της χθεσινής παρέμβασης Λαγκάρντ για την πιθανότητα ανάγκης χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων στις χώρες που επιβαρύνονται από τις προσφυγικές ροές, ο εκπρόσωπος τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις κατά την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι πιθανές συζητήσεις περί χρηματοδοτικής στήριξης (ένεκα προσφυγικού) θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ άφησε ωστόσο να εννοηθεί πως μία τέτοια εκτίμηση των οικονομικών παρενεργειών της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα είναι πρόωρες, καθώς- όπως είπε- δεν έχουν γίνει οι σχετικές εκτιμήσεις ακόμα.

Ο κ.Ράις απέφυγε να δηλώσει το ο,τιδήποτε για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ δανειστών και Αθήνας. Περιορίστηκε μόνο να πει πως οι συζητήσεις είναι επί τάπητος και ότι εξετάζονται λεπτομερώς όλα τα θέματα, που αφορούν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε με εμφατικό τρόπο ότι τόσο οι Ευρωπαίοι, όσο και η ελληνική κυβέρνηση έχουν εκφράσει τη βούλησή τους για να έχει ρόλο το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top