Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Δες πώς μπορείς να πάρεις επίδομα 10.000 ευρώ

Μοιράζει λεφτά το ΕΣΠΑ

Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Δες πώς μπορείς να πάρεις επίδομα 10.000 ευρώ

​Από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά να «τρέχει» το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» που δίνει επίδομα έως και 10.000 ευρώ σε κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, αλλά και επιδότηση έως 450 ευρώ μηνιαίως σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που προσέλαβαν ανέργους.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 65 εκατ. ευρώ κι έχει στόχο την επιδότηση πρώην ανέργων που άνοιξαν την δική τους επιχείρηση, αλλά και εταιρίες ή συνεταιρισμούς που κάνουν προσλήψεις.

Προϋποθέσεις:

Το επίδομα των 10.000 ευρώ του ΕΣΠΑ μπορούν να λάβουν νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην άνεργοι που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014, ενώ σύμφωνα με την Ημερησία, οι δικαιούχοι δεσμεύονται για τη διατήρηση λειτουργίας της επιχείρησής τους για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών από την ημερομηνία που εγκρίθηκε η ένταξή του στο πρόγραμμα.

Από την άλλη, την επιδότηση των 450 ευρώ μηνιαίως για κάθε πρόσληψη μπορούν να πάρουν επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/20015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Ειδικότερα, για να επιδοτηθούν θα πρέπει να έχουν προσλάβει πρώην ανέργους κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/8/2015 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή μερικής απασχόλησης, τις οποίες και διατηρούν κατά την η��ερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Επίσης, δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό που είχαν τον Δεκέμβριο.

Διαδικασία αίτησης

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα τις εξής ημερομηνίες:

- Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

- Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top