100 δόσεις:Για ευκολία πήγαν, αντιμέτωποι με... κατασχέσεις θα βρεθούν-Ρεπορτάζ!

Η επιθυμία της τρόικας και η αντιπρόταση της κυβέρνησης

​Σε μεγάλο παζάρι εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για τις ρυθμίσεις οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο. Στο στόχαστρο των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας βρίσκεται η ρύθμιση των 100 δόσεων και το πότε θα τη χάνουν οι φορολογούμενοι.

Ενώ αρχικά είχαμε τρεις μήνες καιρό για να εκπληρώσουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας, στην συνέχεια η διορία έγινε 30 ημέρες, και τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος ... από την επόμενη κιόλας ημέρα που δεν πληρώνει κάποιος, να βγαίνει εκτός ρύθμισης.

Το οικονομικό επιτελείο από την άλλη πλευρά, έχει κάνει μια αντιπρόταση για σταδιακή μείωση της διορίας των 30 ημερών. Δηλαδή η διορία για ρύθμιση νέων οφειλών να μειωθεί από τον Ιούνιο του 2016 στις 20 ημέρες και από την πρωτοχρονιά του 2018 να μειωθεί στις 10 ημέρες.

Η τρόικα θέλει να τεθούν σε εφαρμογή με έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης και τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια, βάσει των οποίων θα αποβληθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή θα μειωθεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν επιλέξει, όσοι φορολογούμενοι είχαν τα οικονομικά μέσα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, αλλά επέλεξαν να τις ρυθμίσουν για τμηματική εξόφληση.

Όσοι αποβληθούν από τη ρύθμιση και δεν μπορούν να πληρώσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με… κατασχέσεις και μάλιστα με τα νέα μειωμένα ακατάσχετα όρια.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν και αυστηροποίηση των κριτηρίων για την ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, που σήμερα ουσιαστικά προσφέρεται,χωρίς προϋποθέσεις στην πλειονότητα των φορολογούμενων.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top