Δάσκαλε που δίδασκες: Οι Βρυξέλλες σπατάλησαν 6,3 δισ. ευρώ το 2014!

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά καλύτερη χρήση του προϋπολογισμού

​Δάσκαλε που δίδασκες…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μας ζητά περικοπές και θυσίες λόγω κρίσης, σπατάλησε 6,3 δισ. ευρώ το 2014!

Αυτό εκτιμά το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην ετήσια έκθεσή του, στην οποία ζητά από τις Βρυξέλλες να κάνουν καλύτερη χρήση του προϋπολογισμού τους στη διάρκεια κρίσεων, όπως πχ. της προσφυγικής.

Η ανεξάρτητη αυτή αρχή, που ελέγχει τα οικονομικά της ΕΕ για λογαριασμό των Ευρωπαίων φορολογούμενων, ζήτησε να υπάρξει «μια εντελώς νέα προσέγγιση» στον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ χρησιμοποιεί τα χρήματα που διαθέτει προκειμένου να είναι πιο ευέλικτη σε ��εριπτώσεις ανάγκης.

Μεταξύ των παραδειγμάτων χαρακτηριστικών της σπατάλης αυτής, το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρει στην έκθεσή του αεροδρόμια που δεν χρησιμοποιούνται όσο είχε εκτιμηθεί και τα οποία θα έπρεπε να έχουν λάβει τη μισή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από αυτή που πήραν τελικά.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η βοήθεια που δόθηκε στην Ισπανία για καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι οποίες τελικά χρησιμοποιήθηκαν… ως πίστες μοτοκρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top