Ξεκ��νά το «τσεκούρι» στις συντάξεις από το κούρεμα των μερισμάτων

Ποιοι θα επηρεαστούν από τις νέες εξελίξεις

​Πράσινο φως για να προχωρήσει με αναλογιστική μελέτη στον επανυπολογισμό όλων των μερισμάτων που λαμβάνουν σήμερα περίπου 250.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, πήρε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων από το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή θα φέρει κλιμακωτό ψαλίδι που θα ξεκινά από 20% για όσους αποχώρησαν με σύνταξη από το Δημόσιο και πήραν το μέρισμα άνω των 60 ή 65 ετών, ενώ για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από τα 50 το κούρεμα του μερίσματος θα φτάσει μέχρι και το 50%.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η καταβολή του βοηθήματος στους νέους μερισματούχους να συνδυαστεί με πιο αυστηρό ηλικιακό κριτήριο και το μέρισμα να αρχίσει να καταβάλλεται όχι κατά τη συνταξιοδότησή τους, αλλά από μια ηλικία και μετά, π.χ το 60ό έτος, ή να καταβάλλεται εξαρχής ένα πολύ μικρό ποσό που θα αυξάνει ανάλογα με την ηλικία του συνταξιούχου.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος που βγήκε στη σύνταξη στα 55 θα παίρνει το 50% του μερίσματος, όταν θα φτάνει τα 60 θα παίρνει το υπόλοιπο 25% και στα 67% το υπόλοιπο 25%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top