Πλειστηριασμοί: ΔΕΝ θα προστατευτούν ΟΛΟΙ όσοι έχουν πάρει στεγαστικό για την α' κατοικία

Ακόμη 28 προαπαιτούμενα πρέπει να γίνουν για να κλείσει η αξιολόγηση!

​Διευκρινήσεις για τη νέα πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τους πλειστηριασμούς έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή.

Σύμφωνα με την κα Μακρή, «η κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί η συμφωνία, όλο και διολισθαίνει στα κριτήρια. Από τις 300.000 ευρώ ξεκίνησε όσον αφορά στην αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας, που θα προστατεύεται απ�� τους πλειστηριασμούς στις 180.000 ευρώ είμαστε αυτή την στιγμή. Αλλά και το εισοδηματικό κριτήριο, από τις 35.000 ευρώ ξεκίνησε στις 20.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, φαίνεται να είμαστε αυτή την στιγμή».

«Και έτσι από το 90% (σσ των δανειοληπτών), που έλεγαν στην αρχή, ότι θα προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς, τελικά θα προστατεύεται το ...60% των δανειοληπτών» συμπλήρωσε η κα Μακρή, τονίζοντας ότι δεν θα προστατεύονται οι έξι στους δέκα από όλους όσοι έχουν στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία, αλλά μόνο «όσοι έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη ή έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής σε αυτόν».

«Δεν θα αφορά το σύνολο του πληθυσμού. Δεν ισχύει δηλαδή αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα για την πρώτη κατοικία. Πλέον πρέπει να υπάρχει διαπιστωμένη αδυναμία, να έχεις πάρα πολλούς μήνες να πληρώσεις, να έχεις μείνει άνεργος και να έχεις κάνει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη… Και από αυτούς πάλι δεν προστατεύονται όλοι» τόνισε η κα Μακρή.

Η δημοσιογράφος σημείωσε με νόημα ότι όλα αυτά γίνονται μόνο για τα 2 δις ευρώ της υποδόσης και τα 10 δις των τραπεζών, γιατί όπως εξήγησε, «για να κλείσει η αξιολόγηση, πρέπει να γίνουν άλλα ... 28 προαπαιτούμενα, μέσα στα οποία θα είναι η φορολογία των αγροτών και το συν��αξιοδοτικό», όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top