«Τσεκούρι» και στους εθνοπατέρες: Μειώνεται η βουλευτική αποζημίωση

Σχέδιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης ετοιμάζει ο Χριστόφορος Βερναδάκης

Μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών αλλά και αμφίδρομη αξιολόγηση για τους δημοσίους υ��αλλήλους φέρνει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης που ετοιμάζει ο Χριστόφορος Βερναδάκης.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το σχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπει και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους με το ξεπάγωμα των ωριμάνσεων!

Ειδικότερα, τα 5 βασικά σημεία του σχεδίου του κ. Βερναδάκη:

- Αποσυνδέεται το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο.

– Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους.

Επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων αυξημένων προσόντων για τις διοικήσεις των οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου από το Εθνικό Μητρώο.

Αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους και συλλογική αυτoαξιολόγηση για τις δομές, με βάση τους πολίτες–χρήστες των υπηρεσιών τους.

Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλαιότερου πολιτικού προσωπικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top