Έρχονται μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών και αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους

Δείτε τι προανήγγειλε σε συνέντευξη του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης για το νέο μισθολόγιο

​Πολλές αλλαγές περιλαμβάνει το σχέδιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής», ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αποκαλύπτει πως έρχονται από την αρχή του νέου χρόνου, μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών της τάξεως του 10% (κάτι που συμπαρασύρει και τους μισθούς των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων), καθώς και ότι προωθείται η επιλογή δημοσίων υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ:

- Αποσυνδέεται το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο.

Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους

Επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων αυξημένων προσόντων για τις διοικήσεις των οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου από το Εθνικό Μητρώο.

Αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους και συλλογική αυτό-αξιολόγηση για τις δομές, με βάση τους πολίτες - χρήστες των υπηρεσιών τους.

Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλαιότερου πολιτικού προσωπικού.

ΜΙΚΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ 55% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ:

Παράλληλα, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, προαναγγέλει και μικρές αυξήσεις στο 55% των δημοσίων υπαλλήλων, αφού όπως αναφέρει, το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1/1/2016 θα απελευθερώνει το βαθμολόγιο, αποσυνδέοντάς το από τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου η οποία και θα συσχετίζεται πλέον με τις μισθολογικές ωριμάνσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι αυξήσεις θα επέρχονται ανά διετία για τους πτυχιούχους πανεπιστημίου και ανά τριετία για τους υπολοίπους.

Παράλληλα, ο κ. Βερναρδάκης διαβεβαιώνει ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρ��ει μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ ένα κομμάτι υπαλλήλων που θα επανακαταταγεί δεν θα επηρεαστεί καθόλου μισθολογικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top