Κ. Σαββαϊδου: Καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της θητείας της στη ΓΓΔΕ

Και τονίζει πως «αργεί η ανεξαρτησία της φορολογικής αρχής»

​Πολιτικές παρεμβάσεις κατήγγειλε η Κατερίνα Σαββαϊδου, κατά την περίοδο της θητείας της ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

«Ένα σημαντικό θέμα, το οποίο θα πρέπει ν�� λυθεί κάποια στιγμή στην Ελλάδα, είναι ότι δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες μεταξύ του Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Λίγο πολύ, οι όποιες σχέσεις έχουν να κάνουν με τη χημεία των προσώπων ή ενδεχομένως με τις προσωπικές ή κομματικές τους σχέσεις. Όταν δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι, υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων».

Μάλιστα, τονίζει όλο νόημα, πως «οι υποψήφιοι γι΄αυτή τη θέση σίγουρα στην άκρη του μυαλού τους θα σκέφτονται πώς αποχώρησαν οι δυο προηγούμενοι γενικοί γραμματείς».

Τέλος, η Κατερίνα Σαββαΐδου, κάνει την εκτίμηση της όταν ερωτάται αν η ΓΓΔΕ μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα:

«Νομίζω ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα, τουλάχιστον σε νομοθετικό επίπεδο. Ωστόσο στην Ελλάδα είναι μακρύς ο δρόμος για να φτάσουμε σε μια πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top