Εμπλοκή και με τη βούλα στα ισοδύναμα: Το «σήμερα» έγινε «σύντομα» από το ΥΠΟΙΚ

Επιβεβαιώνεται ότι είναι στον «αέρα» η εκταμίευση

Εμπλοκή και με τη βούλα στα ισοδύναμα: Το «σήμερα» έγινε «σύντομα» από το ΥΠΟΙΚ
Και με τη «βούλα» του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνεται η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τα ισοδύναμα, ενώ είναι στον «αέρα», όπως έγραψε νωρίτερα το star.gr, και η εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ, για την οποία αναμενόταν αρχικά να δώσει την έγκρισή του το Eurogroup της Δευτέρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ ανώτατοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν το μεσημέρι ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, μια ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι στο θέμα αυτό υπάρχει εμπλοκή.

Από το Υπουργείο Οικονομικών έγινε συγκεκριμένα γνωστό ότι :

«Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Δηλαδή το «σήμερα» του μεσημεριού μέχρι το απόγευμα έγινε ήδη... «σύντομα» από το ΥΠΟΙΚ και το ερώτημα είναι αν θα μεταφερθεί κι άλλο χρονικά η εξεύρεση των ισοδυνάμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Άλλωστε σήμερα εκπνέει η άτυπη προθεσμία για το κλείσιμο των ανοιχτών θεμάτων πριν το Eurogroup της Δευτέρας και την «αισιοδοξία» των προηγούμενων ημερών ότι θα βρεθεί ούτως ή άλλως λύση με εκατέρωθεν υποχωρήσεις, την διαδέχεται πλέον ο προβληματισμός για τις επικείμενες εξελίξεις.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προσδοκά σε συζήτηση και εξεύρεση λύσης με καθαρά πολιτικά κριτήρια πλέον, αν και σε αντίστοιχα ζητήματα ανάλογες προσδοκίες δεν επιβεβαιώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Ένα από τα κυριότερα «αγκάθια» παραμένει το εισοδηματικό όριο και το όριο οφειλών για τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top