ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Ή θα κόψουμε το ρεύμα στους μπαταχτσήδες ή θα αυξήσουμε τα τιμολόγια

Στα 2,5 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτες οφειλές

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Ή θα κόψουμε το ρεύμα στους μπαταχτσήδες ή θα αυξήσουμε τα τιμολόγια

​Προειδοποίηση ότι αν η ΔΕΗ δεν διακόψει την ηλεκτροδότηση στους μεγαλοκαταναλωτές που αρνούνται να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς θα πρέπει να αυξήσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γ. Αδαμίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Όπως αποκάλυψε, οι ανείσπρακτες οφειλές αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα «φέσια» από τους απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν τα 400 εκατ. ευρώ, την ώρα που τα δάνεια της ΔΕΗ σε τράπεζες φτάνουν τα 5 δισ. ευρώ.

«Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, απλά είναι μπαταχτσήδες», ξεκαθάρισε ο κ. Αδαμίδης, προσθέτοντας ότι αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα του χρόνου η ΔΕΗ θα πρέπει να αυξήσει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Είναι μονόδρομος αυτές οι επιλογές για τη ΔΕΗ», είπε.

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ακόμα ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί καταναλωτές επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας και όχι εκείνους της ΔΕΗ.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Ποιος θα αναγκαστεί να πληρώσει μετά; Οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί που πληρώνουν», είπε, σημειώνοντας ότι οι μικροκαταναλωτές, που τα βγάζουν δύσκολα πέρα είναι εκείνοι που εξοφλούν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους, σε αντίθεση με εκείνους που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Αναφερόμενος σε εκείνους που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ είπε ότι μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ για τους αγρότες «μαϊμού», οι οποίοι κατάφεραν να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς τιμολόγησης χωρίς να ασκούν το επάγγελμα του αγρότη, είπε ότι στο πλαίσιο της επανεξέτασης των συμβολαίων για αγροτικές περιοχές, περίπου 30.000 δεν κατάφεραν να προσκομίσουν τα κατάλληλα έγγραφα.

Τέλος αναφέρθηκε και στους λεγόμενους αγρότες - "μαϊμού", οι οποίοι κατάφεραν να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς τιμολόγησης χωρίς να ασκούν το επάγγελμα του αγρότη. Όπως είπε, στο πλαίσιο της επανεξέτασης των συμβολαίων για αγροτικές παροχές 30.000 περίπου καταναλωτές δεν προσκόμισαν ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιθανόν να ηλεκτροδοτήθηκαν παράνομα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top