Σκάνδαλο: αυξήσεις στο Δημόσιο, ενώ στύβουν στους φόρους τον ιδιωτικό τομέα!

Απίστευτη ομολογία του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σκάνδαλο: αυξήσεις στο Δημόσιο, ενώ στύβουν στους φόρους τον ιδιωτικό τομέα!
Μοιάζει απίστευτο και σκανδαλώδες, είναι όμως αληθινό: Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση «στύβει» τον ιδιωτικό τομέα με αλλεπάλληλους φόρους ετοιμάζει αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους!

Όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον Real Fm, «ξεπαγώνουν» οι τριετίες, οι οποίες θα φέρουν αυξήσεις («μικρές» όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος) στους δημοσίους υπαλλήλους!

«Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι με το σενάριο που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών για ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων. Για ένα μικρό ποσοστό θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις 30, 40, 50 ευρώ. Ξεπαγώνουν οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου και αποσυνδέονται από τα μισθολογικά κλιμάκια. Και η αναδιανομή θα χρηματοδοτηθεί με την σταδιακή απομείωση ορισμένων μισθών» δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο κ. Βερναρδάκης δικαιολόγησε την ενέργεια αυτή με την υποστελέχωση του Δημοσίου τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε, εξοικονομούμε, αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε».

Μία τέτοια κίνηση όμως έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά πρωτοβουλιών το τελευταίο διάστημα, που χαρακτηρίστηκαν σαν κινήσεις ικανοποίησης της «κομματικής πελατείας» από την αντιπολίτευση, όπως η μετάταξη καθαριστριών σε θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια, αλλά και οι προσλήψεις καθαριστριών στο Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, στον ιδιωτικό τομέα το ένα φορολογικό «χαστούκι» έρχεται μετά το άλλο, πιθανοί και απίθανοι φόροι προστίθενται στους υπάρχοντες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να προκαταβάλουν πλέον στο 100% τον φόρο εισοδημάτων της επόμενης χρονιάς…
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top