ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ: Ελλάδα, η χώρα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στην ΕΕ

Η κρίση βασική αιτία για τη δυσάρεστη αυτή πραγματικότητα

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ: Ελλάδα, η χώρα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στην ΕΕ

​Μια θλιβ��ρή πρωτιά έχει για μια ακόμα φορά η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Bertelsmann, είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες στην ΕΕ, λόγω της κρίσης.

Όπως αναφέρει η έκθεση Social Inclusion Monitor Europe, η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία λόγω χαμηλής βαθμολογίας θέση στους τομείς της πρόληψης της φτώχειας, των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, της κοινωνικής συνοχής χωρίς διακρίσεις, της υγείας και της διαγενεακής δικαιοσύνης.

Ενδεικτικό είναι ότι με άριστα το δέκα, η Ελλάδα βαθμολογείται από το Ίδρυμα Bertelsmann με 3,61, έναντι 3,51 της Ρουμανίας που βρίσκεται στην προτελευταία θέση και 5,63 που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.

«Το 36% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει άμεσα την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Τα Μνημόνια επιδείνωσαν τα υφιστάμενα κοινωνικά προβλήματα», αναφέρει η έκθεση και συνεχίζει:

«Το μέλλον των νέων στην αγορά εργασίας είναι αβέβαιο, με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15 - 24 ετών να έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2008 στο 52,4%. Το 2014, το 28,4% των νέων ηλικίας 20 - 24 ετών ούτε εργαζόταν, ούτε συμμετείχε σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης. Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, αυτό το υψηλό ποσοστό αδρανών νέων απειλεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μακροπρόθεσμα».

Πρωταθλήτριες τέλος της κοινωνικής δικαιοσύνης είναι σύμφωνα με τις έρευνες οι σκανδιναβικές χώρες και η Ολλανδία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top