Μπήκαν στο TAXIS και παραλίγο να μείνουν από καρδιά: Πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ και έφαγαν πρόστιμα!

Με ανακοίνωση της η ΓΓΔΕ παραδέχτηκε το πρόβλημα και έδωσε διευκρινήσεις

Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αν και φρόντισαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τον φόρο, όταν μπήκαν στο TAXIS για να δουν τις εκκρεμείς υποχρεώσεις τους, το σύστημα όχι μόνο τους εμφάνιζε ληξιπρόθεσμους, αλλά τους είχε φορτώσει και με προσαυξήσεις!!!

Το μπέρδεμα παραδέχτηκε μάλιστα και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία με ανακοίνωση της, εξήγησε ότι πρόκειται για το σύνηθες πρόβλημα του ετεροχρονισμού πληρωμών- ενημέρωσης του TAXIS, με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνεπείς να εμφανίζονται ασυνεπείς. Το ζήτημα, διευκρινίζουν ότι θα επιλυθεί εντός της εβδομάδας, αλλά όσοι πρέπει να έχουν φορολογική ενημερότητα θα αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία του υπουργείου Οικονομικών για να πείσουν ότι δεν χρωστούν τον φόρο!

Πιο συγκεκριμένα, η ΓΓΔΕ ενημερώνει ότι λόγω του αυξημένου πλήθους των συναλλαγών τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, η... πίστωση των οφειλών για πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σε πιστωτικά ιδρύματα στις 29 και 30 Οκτωβρίου πραγματοποιείται σταδιακά.

Ειδικότερα:

-Οι πληρωμές της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, συμπεριλαμβάνονται σε αρχείο που λήφθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το απόγευμα και πιστώνονται τμηματικά ανά Δ.Ο.Υ. Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

-Οι πληρωμές της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου σύμφωνα με τα ισχύοντα, θα συμπεριληφθούν στο σημερινό αρχείο που θα ληφθεί το απόγευμα (2 Νοεμβρίου). Εκτιμώμενος χρόνος πίστωσης μέχρι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Πιθανό ανοιχτό υπόλοιπο δόσης ή εκπρόθεσμο στις επιλογές «Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης» και «Στοιχεία Ρύθμισης» της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», δεν θα εμφανίζεται μετά την οριστική πίστωση μιας οφειλής.

Μέχρι να πιστωθούν τα λεφτά, πολλοί πάντως κόντεψαν να πάθουν καρδιά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top