Προ των πυλών τα τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι… το μάρμαρο

Εξετάζεται η επαναφορά των τελών με το μήνα

Προ των πυλών τα τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα και ποιοι… το μάρμαρο

Προ των πυλών βρίσκονται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που θα είναι η κατάργηση των μηδενικών τελών κυκλοφορίας για τα καινούργια αντιρρυπαντικά αυτοκίνητα (από το 2010 και μετά) και η μικρή μείωση για τα παλαιά αυτοκίνητα μικρού κυβισμού.

Αναφορι��ά με τα καινούργια αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στο να βάλει τέλη στα αυτοκίνητα με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάτω από 100 γραμμάρια το χιλιόμετρο (μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν) και να αυξήσει το μικρό ποσό που πλήρωναν τα αυτοκίνητα με εκπομπές μεγαλύτερες των 100 γρ. το χιλιόμετρο. Υπολογίζεται πως η αύξηση θα είναι της τάξεως του 20%, χωρίς να αποκλείεται να συνδεθεί και με την τιμή και τα κυβικά ώστε να είναι μικρότερη στα μικρού κυβισμού και μικρής αξίας και μεγαλύτερη στα μεγάλου κυβισμού και μεγάλης αξίας.

Αναφορικά με τα «παλιά» αυτοκίνητα, το υπουργείο Οικονομικών δείχνει να καταλήγει στην απόφαση για μείωση 5% στα τέλη κυκλοφορίας για τα χαμηλής αξίας και μικρού κυβισμού, ενώ προσανατολίζεται στο να αφήσει στα ίδια επίπεδα τα τέλη για τα υπόλοιπα (μεσαίου ή μεγάλου κυβισμού).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης εξετάζει πολύ σοβαρά να δώσει το «πράσινο φως» για την επαναφορά των τελών με το μήνα. Το μέτρο είχε ισχύσει και πέρυσι όταν η τότε αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε περάσει διάταξη τον Μάιο που έδινε τη δυνατότητα της άρσης της ακινησίας οχημάτων και μοτοσικλετών με αναλογική πληρωμή των τελών για τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top