ΕΜΠΡΟΣ... ΠΙΣΩ: Αύξηση ΦΠΑ στο βόειο κρέας εξετάζει η κυβέρνηση για το 23% στην εκπαίδευση

Επιστρέφουν εκεί από όπου είχαν ξεκινήσει

​Πισωγυρίσματα φαίνεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να βρει τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς ένα από τα σενάρια είναι να υιοθετηθεί τελικά το μέτρο που αρχικά είχε απορριφθεί για αύξηση του ΦΠΑ στο βόειο κρέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα έσοδα από τη φορολόγηση στην ιδιωτική εκπαίδευση υπερεκτιμήθηκαν και δεν θα υπερβούν τα 40 – 45 εκατ. ευρώ, θα αποδώσουν δηλαδή μόλις το 1/10 των προβλεπόμενων εσόδων της τάξης των 400 – 450 εκατ. ευρώ.

Για το λόγο αυτό εξετάζεται το αρχικό σενάριο της αύξησης του ΦΠΑ στο βόειο κρέας, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού η οριστική απόφαση θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ένα από τα «δυνατά» σενάρια που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ είναι να μπει ένα «χαράτσι» της τάξεως των 0,70 με 0,90 ευρώ το κιλό (σε τιμή πχ. 10 ευρώ το κιλό, με ΦΠΑ 23% θα ήταν στα 2,3 ευρώ η αύξηση) ώστε να μπορούν να «αντέξουν» όλοι οι Έλληνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top