Μόνο στο STAR: Δείτε πως θα είναι το νέο 20ευρο που θα κυκλοφορήσει σε λίγ��ς μέρες

Πήγαμε στο Νομισματοκοπείο, όχι με ταξί, αλλά με... κάμερα!

​Με ένα καινοτόμο «παραθυράκι» που εγγυάται την μη παραχάραξή του θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου - ταυτόχρονα σε όλη την Ευρωζώνη-, το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Η κάμερα του Star Channel μπήκε στο Νομισματοκοπείο, όπου ο υπεύθυνος για την διάθεση και την επεξεργασία των τραπεζογραμματίων παρουσίασε το πλέον ασφαλές χαρτονόμισμα, πριν βγει στην κυκλοφορία.

To νέο 20ευρο έχει ένα νέο ισχυρό χαρακτηριστικό ασφαλείας, που είναι το ασφαλές παράθυρο στην ολογραμμική λωρίδα, είναι διαφανές φαίνεται και από τις δύο όψεις και μπορούμε να δούμε αν υπάρχει ένα αντικείμενο από πίσω.

Η νέα έκδοσή του, κυκλοφορεί έπειτα από δέκα χρόνια, και είναι αποτέλεσμα εργασιών του Ευρωσυστήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι ανθεκτικά (σσ τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα) έναντι της παραχάραξης, όταν μάλιστα τα πλαστά πλημμυρίζουν μια αγορά 338 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με τον έλεγχο αφής βλέπουμε τα ανάγλυφα, που υπάρχουν στο τραπεζογραμμάτιο. Με τον οπτικό έλεγχο βλέπουμε την διαφορά του χαρτιού, που υπάρχει στις παραστάσεις. Αν το κοιτάξεις με κάποια οπτική γωνία, ο βαθυπράσινος αριθμός αλλάζει χρώμα και γίνεται μπλε.

Τα παράνομα κυκλώματα χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να ρίξουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα. Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αρχές, όταν έρθει στην κατοχή τους κάποιο παραχαραγμένο τραπεζογραμμάτιο, ώστε το τμήμα παραχάραξης και πλαστογραφίας της αστυνομίας να ακολουθήσει την πορεία του και να φτάσει στους πλαστογράφους.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top