Σταθάκης: «Ένεση» επιπλέον 2 δισ. ευρώ στην οικονομία μέσω ΕΣΠΑ το 2016

«Πρέπει να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλαίσιο για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων»

«Είχαμε εκτενή συζήτηση με τον κ. Ντομπρόφσκις για τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων» είπε ο Γιώργος Σταθάκης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομίας επεσήμανε πως έχουν εξασφαλιστεί επιπρόσθετοι πόροι για την Ελλάδα με την -κατ’ εξαίρεση των κανόνων- αντικατάσταση του 5% της εθνικής συμμετοχής για το ΕΣΠΑ 2007-2014 καθώς και τον διπλασιασμό της προκαταβολής του νέου ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για επιπλέον ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό μέσω των παρεμβάσεων στο ΕΣΠΑ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στα έργα που βρίσκονται υπό καθυστέρηση, όπως το μετρό Θεσσαλονίκης και ο αυτοκινητόδρομος Μωρέας, ενώ επεσήμανε πως «άνοιξε το σύστημα και έχει πλήρως αποκατασταθεί το σύστημα πληρωμών του ΕΣΠΑ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top