Δεν καταβλήθηκαν ΟΥΤΕ σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα – Περιμένουν να εισπράξουν τον ΕΝΦΙΑ

Σιγήν ιχθύος από το υπουργείο Εργασίας

Δεν καταβλήθηκαν ΟΥΤΕ σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα – Περιμένουν να εισπράξουν τον ΕΝΦΙΑ

​Στα όριά τους έχουν έρθει οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αφού ούτε και σήμερα καταβλήθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα, με το υπουργείο Εργασίας να τηρεί σιγήν ιχθύος για το πότε τελικά θα πάρουν τα χρήματά τους οι δικαιούχοι.

Ο Γ. Γ. του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης είχε δηλώσει ότι η 23η Οκτωβρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη, παρατείνοντας την αγωνία τουλάχιστον 635.000 δικαιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας από την άλλη, Γ. Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως… «βλέπει την πληρωμή να γίνεται ακόμα και στις 30 του μήνα», αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει κι άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, δεν υπάρχει… φράγκο για τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητα να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών περιμένει τώρα να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ώστε να μπορέσει να δώσει στους δικαιούχους τα επιδόματα.

Αυτό σημαίνει ότι η πληρωμή τους θα πάει ακόμα πιο πίσω, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο αν το ΥΠΟΙΚ θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που υπολογίζει, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Από το υπουργείο Εργασίας πάντως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει με τα οικογενειακά επιδόματα, ούτε και πότε αυτά θα καταβληθούν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top