Φτάνει ο Ντομπρόβσκις στην Αθήνα με τα «κόκκινα δάνεια» και τον ΦΠΑ στη βαλίτσα του

Στόχος να βρεθεί κοινός τόπος για τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης

Φτάνει ο Ντομπρόβσκις στην Αθήνα με τα «κόκκινα δάνεια» και τον ΦΠΑ στη βαλίτσα του

​Κουβαλώντας στις βαλίτσες του τα «κόκκινα δάνεια» και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, με στόχο να βρεθούν λύσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Εκτός από τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα ο κ. Ντομπόβσκις θα έχει συζητήσεις για το καυτό θέμα του ασφαλιστικού και δευτερευόντως για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η συζήτηση για το οποίο θα ξεκινήσει μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος στην ατζέντα βρίσκεται και το προσφυγικό, μετά από την απόφαση της μίνι Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή για τη δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα, ενώ νωρίτερα θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, με τον αναπληρωτή Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη. Το απόγευμα τέλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο.

Την Τρίτη, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα για να συζητήσουν το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top