ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ δανειστών για τον ΦΠ�� στην εκπαίδευση: Ή 23% ή τίποτα!

Νέα εμπλοκή μετά από τα «κόκκινα δάνεια»

​Στους εκπροσώπους των δανειστών φαίνεται ότι σκοντάφτει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επιβολή ΦΠΑ 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία, με το κουαρτέτο των θεσμών να στέλνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ότι ή δεν θα επιβληθεί καθόλου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ή θα επιβληθεί ο ανώτερος συντελεστής του 23%.

Όπως τόνισαν στις συναντήσεις τους με τα στελέχη της κυβέρνησης η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την επιβολή του ΦΠΑ δεν προβλέπει την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών στην εκπαίδευση, οπότε δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ελληνική πρόταση.

Έτσι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται και πάλι στο σημείο… μηδέν, καθώς θα πρέπει να επιλέξει ή να επιβάλει ΦΠΑ 23% ή να βρει τα ισοδύναμα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το μέτρο.

Όμως στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι τα ισοδύναμα δεν είναι εύκολο να βρεθούν έχοντας πλέον έναν ακόμα πονοκέφαλο μετά και από την εμπλοκή που έχει εμφανιστεί στο θέμα των «κόκκινων δανείων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top