Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Στο φουλ οι ταχύτητες για να αποφευχθεί «κούρεμα» καταθέσεων

Τρέχουν στην κυβέρνηση για να ετοιμάσουν το νομοσχέδιο

​Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση, για να προλάβει τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να αποφύγει μεταξύ άλλων και ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» καταθέσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το ΚΥΣΟΙΠ που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής υπό τον Γ. Δραγασάκη αποφάσισε να ανεβάσει ταχύτητες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή και οπωσδήποτε πριν από την ανακοίνωση των stess test των τραπεζών. Αμέσως μετά μάλιστα θα μπορέσει να ξεκινήσει και η διαδικασία για την ολοκλήρωση των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου πριν τα τέλη Νοεμβρίου.

Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς αν δεν έχει τελειώσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου, κινδυνεύουμε να μπει σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή οδηγία των τραπεζών που προβλέπει «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top