Το ΔΝΤ συμβουλεύει: Βάλτε περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας αν θέλετε ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συμπέρασμα ΕΚΠΛΗΞΗ από τους οικονομολόγους του Ταμείου

«Η γυναίκα εκτός από παιδιά γεννά και …ΑΝΑΠΤΥΞΗ».Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υποστηρίζοντας ότι αν κλείσει η ψαλίδα της ανισότητας μεταξύ των φύλων στους τομείς της υγείας και της μόρφωσης, τότε θα είναι πιο εύκολο για τις μεγάλες οικονομίες να αναπτυχθούν.

Αν για παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες έφταναν το επίπεδο της Σλοβενίας, που είναι πρώτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά στην ισότιμη πληρωμή μεταξύ των φύλων, η οικονομία τους θα μπορούσε να αυξηθεί σχεδόν 2,5% γρηγορότερα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

Για την Κίνα, μια παρόμοια βελτίωση επιπέδου μισθών θα πρόσθετε σχεδόν 2% στην ανάπτυξή της, ενώ στη Βραζιλία, θα πρόσθετε περίπου 4%.

Παρουσιάζοντας την έκθεση σε μια εκδήλωση της ανθρωπιστικής οργάνωσης Όξφαμ, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προέτρεψε τις χώρες με χαμηλά εισοδήματα να επενδύσουν περισσότερα στην υγεία και τη μόρφωση. Η κα Λαγκάρντ υποστήριξε επίσης πως οι εξελιγμένες οικονομίες θα πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς γυναικών και να παρέχουν πληρωμένη γονική άδεια και φροντίδα παιδιών με προσιτές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top