Ντράγκι: Μέχρι τα τέλη του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

"Οι ελληνικές αρχές θα αποφασίσουν πότε θα αρθούν τα capital controls"

Ντράγκι: Μέχρι τα τέλη του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την ώρα, που στην Ελλάδα πέφτουνε βροχές και καταιγίδες και διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις με εντάσεις και έντονες διαφωνίες μεταξύ Αθήνας-δανειστών, στο εξωτερικό ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, βλέπει … φως, τουλάχιστον όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ.Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015.

Ο διοικητ��ς της ΕΚΤ υπογραμμίζει ότι η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση συνιστά μία καίριας σημασίας εξέλιξη για το τρέχον πρόγραμμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και των αγορών προς τις ελληνικές τράπεζες - γεγονός που θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ελλάδας.

«Η έγκαιρη και η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα» επισημαίνει ο Ντράγκι.

Σχετικά με το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), ο επικεφαλής της ΕΚΤ διευκρινίζει ότι η άρση τους αποτελεί απόφαση των ελληνικών αρχών και βρίσκεται εκτός του πεδίου ελέγχου της κεντρικής τράπεζας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top