Ντράγκι: Μέχρι τα τέλη του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

"Οι ελληνικές αρχές θα αποφασίσουν πότε θα αρθούν τα capital controls"

Την ώρα, που στην Ελλάδα πέφτουνε βροχές και καταιγίδες και διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις με εντάσεις και έντονες διαφωνίες μεταξύ Αθήνας-δανειστών, στο εξωτερικό ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, βλέπει … φως, τουλάχιστον όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ.Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2015.

Ο διοικητ��ς της ΕΚΤ υπογραμμίζει ότι η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση συνιστά μία καίριας σημασίας εξέλιξη για το τρέχον πρόγραμμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και των αγορών προς τις ελληνικές τράπεζες - γεγονός που θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ελλάδας.

«Η έγκαιρη και η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό τομέα» επισημαίνει ο Ντράγκι.

Σχετικά με το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), ο επικεφαλής της ΕΚΤ διευκρινίζει ότι η άρση τους αποτελεί απόφαση των ελληνικών αρχών και βρίσκεται εκτός του πεδίου ελέγχου της κεντρικής τράπεζας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top