Προχωρούν σε «κούρεμα» χρεών στις πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες!

Καλούν πολλούς πολίτες να εξοφλήσουν ένα τμήμα και να πάρουν εξοφλητήριο

Χιλιάδες είναι οι πολίτες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τα καταναλωτικά τους δάνεια.

«Συνολικά είναι επτά οι τράπεζες που χρωστάω, δάνεια και κάρτες. Είμαι συνταξιούχος, όταν είχα πάρει τα δάνεια και τις κάρτες, έπαιρνα περίπου 2000 ευρώ το μήνα, τώρα με την κατάσταση αυτή με έχουν ρίξει γύρω στο 1.000άρικο» τονίζει ένας δανειολήπτης στο STAR.

Προκειμένου να πουλήσουν τα καταναλωτικά τους δάνεια στα ξένα funds στο 10% της αξίας τους, οι τράπεζες έχουν αρχίσει να τα κουρεύουν.

«Έχω δυο περιστατικά στις 6.500 ευρώ. Μου είπαν πως αν κατάφερνα να βρω περίπου 1.200 ευρώ, θα μου δίνανε εξοφλητήριο. Άλλη τράπεζα στα 9.500 ευρώ, αν τους έδινα 3.350 ευρώ και αυτοί μου είπαν ότι μου δίνανε εξοφλητικό» επισημαίνει ο ίδιος.

Όλο και περισσότεροι δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων που δεν εξυπηρετούνται, δέχονται τηλεφωνήματα από τράπεζες και συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία που τους καλούν να καταβάλλουν ένα μικρό ποσοστό της οφειλής τους και να πάρουν εξοφλητική απόδειξη.

Όπως αναφέρει η δικηγόρος Μικαέλα Χριστοδούλου, «κυρίως πρόκειται για δανειολήπτες χωρίς ακίνητη περιουσία ή με περιουσία πολύ χαμηλής αξίας».

«Πρόκειται για δάνεια», επισημαίνει η ίδια, «τα οποία έχουν επιβαρυνθεί με πολύ μεγά��ο ποσό τόκων, λόγω των υψηλών επιτοκίων, και ουσιαστικά αυτό το ποσό διαγράφεται».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top