Έντονες αντιδράσεις για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία:Θα φύγουν οι μαθητές, θα κάνουμε απολύσεις

Σάλος και από τις δηλώσεις Φίλη για τις… «πενταροδεκάρες»

Έντονες αντιδράσεις για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία:Θα φύγουν οι μαθητές, θα κάνουμε απολύσεις

​Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιβολή ΦΠΑ 6% και 13% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, Χ. Κυραϊλίδη να προειδοποιεί μέσα από την εκπομπή του Star, Live U για φυγή χιλιάδων μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία και για απολύσεις.

«Αν το μέτρο εφαρμοστεί από αύριο από τα ιδιωτικά σχολεία θα αποχωρήσουν 20.000 μαθητές, αυτό σημαίνει και 5.000 απολύσεις προσωπικού», είπε ο κ. Κυραϊλίδης, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήδη «υπάρχει μία δυσκολία οικονομική στους γονείς από πέρσι για την αποπληρωμή των διδάκτρων, η οποία φέτος διογκώθηκε γιατί όλοι είναι σε μία στάση άμυνας περιμένοντας να δουν τι πρόκειται να συμβεί».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για την επιβολή του μέτρου.

«Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν ήταν ποτέ μέσα. Άρα τι εξαιρούνται; Εξαιρούν κάτι που δεν ήταν μέσα; Η κοροϊδία έχει κι ένα όριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυραϊλίδης και πρόσθεσε:

«Αυτό που ισχύει με βάση το νόμο αναδρομικά από 20/7 είναι το 23% και στα σχολεία και στα φροντιστήρια. Οι γονείς των παιδιών που επιλέγουν τα ιδιωτικά σχολεία φορολογούνται κανονικά, συνεισφέρουν για να είναι καλύτερα τα δημόσια, ενώ δεν παίρνουν το αγαθό αυτό, πληρώνουν τεκμήριο για τη φοίτησή τους, κι έρχεται ο κ. Φίλης να μας πει ότι όσοι φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία είναι παιδιά εύπορων οικογενειών; Μην κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια».

ΝΔ: Πρόκληση για τους Έλληνες οι «πενταροδεκάρες» του Φίλη

Έντονη ήταν η αντίδραση και της ΝΔ στα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί �� υπουργός Παιδείας.

«Φαίνεται ότι στην Αριστερά η μετάλλαξη είναι κολλητική. Μετά τον κ. Τσίπρα, ακολουθεί τώρα ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης. Έφτασε σήμερα στο σημείο να χαρακτηρίζει “πενταροδεκάρες” τους φόρους, που επιβάλλει στην κάθε ελληνική οικογένεια, για τη μόρφωση των παιδιών της. Αβάσταχτοι φόροι και “κουβέντες της πενταροδεκάρας” είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top