Ποιοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ

Σταγόνα στον ωκεανό οι θέσεις εργασίας

Ποιοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ
Με σταγόνα στον ωκεανό μοιάζουν οι θέσεις εργασίας που μπορούν να δημιουργηθούν από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Παρόλα αυτά ξεκινά σιγά-σιγά το ν��ο πρόγραμμα το οποίο αφορά άνεργους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του προηγούμενου προγράμματος, από χθες εκτελούνται απρόσκοπτα.

Όσοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν γεννηθεί πριν το 1991 μπορούν να καταθέσουν επενδυτικές προτάσεις και να πάρουν από κονδύλια του ΕΣΠΑ από 5.000 έως 25.000 ευρώ.

Από το πρόγραμμα μπορούν να χρηματοδοτηθούν:

Γιατροί, βιολόγοι, ψυχολόγοι, δικηγόροι, μαίες, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, τοπογράφοι, ξεναγοί, μεταφραστές, καθηγητές, ζωγράφοι, σκιτσογράφοι, ηθοποιοί και χορευτές.

Το υπουργείο Οικονομίας προδημοσίευσε το πρόγραμμα που αφορά περίπου 2500 πτυχιούχους. Το επόμενο διάστημα, χωρίς να ορίζεται ημερομηνία, αναμένεται η οριστική προκήρυξη, που θα περιέχει τους τελικούς όρους και τα δικαιολογητικά.

Την ίδια ώρα όμως πολλά έργα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ κινδυνεύουν να χαθούν. Όπως για παράδειγμα ο εξοπλισμός τάξεων της πέμπτης και της έκτης δημοτικού με διαδραστικούς πίνακες. Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, οι πίνακες έχουν παραγγελθεί, τα χρήματα όμως δεν εκταμιεύονται…
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top