ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Εξετάζουν φόρο δακτυλίου-Ταβάνι τα 800 ευρώ για τις συντάξεις

Ρεπορτάζ της Κ.Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μ.Ζαχαρέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Εξετάζουν φόρο δακτυλίου-Ταβάνι τα 800 ευρώ για τις συντάξεις

Το «κυνήγι» της κυβέρνησης για τα περίφημα ισοδύναμα και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel.

Η γνωστή δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, μιλώντας στην παρουσιάστρια του δελτίου, Μάρα Ζαχαρέα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει πάλι ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και να μην επικρατήσουν τελικά οι συντελεστές 6% και 13%, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν χρήματα

«Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο, δεν βρίσκει ισοδύναμα και έχει μπει σε ένα σπιράλ φόρου και προσπαθεί να καλύψει έναν φόρο με έναν άλλο φόρο» είπε χαρακτηριστικά η κα Μακρή, αποκαλύπτοντας ότι στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τον φόρο στα ενοίκια με τον φόρο δακτυλίου, δηλαδή να πληρώνει όποιος μπαίνει στον δακτύλιο!

Σε άλλο σημείο του δελτίου ειδήσεων, σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου στο Star για τις συντάξεις, η κα Μακρή αποκάλυψε στην κα Ζαχαρέα ότι «η μείωση στις συντάξεις θα είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο νομίζουμε».

«390 ευρώ θα είναι η βασική σύνταξη, αν θα μπορεί το κράτος να την πληρώσει-όπως είπε και ο κ.Κατρούγκαλος-δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι θα παίρνουμε το συγκεκριμένο ποσό, ενώ παράλληλα ο καθένας θα έχει τον δικό του κουμπαρά. Θα αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής και θα μειώσουν τα ποσοστά της αναπλήρωσης, -δηλαδή σε σχέση με το μισθό σου, τι ποσοστό παίρνεις σαν σύνταξη-, και όλο αυτό θα δώσει σύμφωνα με τους ειδικούς άλλα 400 ευρώ, καθώς δεν θα υπάρχει η επικουρική σύνταξη. Και σε λίγα χρόνια καμία σύνταξη σε αυτή την χώρα, δεν θα είναι μεγαλύτερη από 800 ευρώ» πρόσθεσε η κα Μακρή.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top