Αλαλούμ με τα οικογενειακά επιδόματα: Τώρα φταίει… η γραφειοκρατία!

Δεν ξέρουν πότε θα τα λάβουν οι δικαιούχοι

Αλαλούμ με τα οικογενειακά επιδόματα: Τώρα φταίει… η γραφειοκρατία!

Τι και ποιον να πιστέψουν ψάχνουν οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων.

Επί μία εβδομάδα στελέχη του υπουργείου Εργασίας κάνουν στα κανάλια διαφορετικές δηλώσεις σε σχέση με τον χρόνο καταβολής, αλλά και την αιτία της καθυστέρησης. Αποτέλεσμα; οι δικαιούχοι δεν ξέρουν πότε τελικά θα λάβουν τα χρήματά τους!

Η αρχή έγινε στις 12 Οκτωβρίου όταν η αναπληρώτρια Υπουργός Θεανώ Φωτίου δήλωνε ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά και μόλις βρεθούν θα δοθούν ακόμα και πριν τις 16 Οκτωβρίου.

Στις 17 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου Ανδρέας κ. Νεφελούδης είπε ότι τα χρήματα δε δόθηκαν διότι έγινε κατάληψη τη ��ερασμένη Πέμπτη Παρασκευή στο Υπουργείο.

Και ενώ η κατάληψη έχει λήξει ήδη δύο μέρες και η Δευτέρα ήρθε, σήμερα ο κ. Νεφελούδης έδωσε μία διαφορετική εκδοχή λέγοντας ότι είναι πρόβλημα γραφειοκρατίας, το οποίο όμως θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου!

Η καταληκτική ημερομηνία είναι τυπικά την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ήδη είναι γνωστό ότι θα υπάρξει 3ήμερη καθυστέρηση.

Οι διαρροές που υπάρχουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι ότι η πληρωμή της δόσης ύψους 447 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ στέγνωσε τα κρατικά ταμεία, γι’ αυτό και η κ. Φωτίου είχε κάνει λόγο για οικονομική στενότητα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top