Χαράτσι σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες για να σωθούν τα Ταμεία!

Εισφορές μέσω ταμειακής και κουμπαρά ασφαλισμένου εξήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας

​Την είσπραξη εισφοράς υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων μέσω των ταμειακών μηχανών και τη δημιουργία... κουμπαρά όπου οι μισθωτοί θα βάζουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

«Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει, με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρό��ος είναι και με το Taxisnet. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015», είπε ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μελετάται επίσης πρόγραμμα με βάση το οποίο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους δημιουργώντας τον προσωπικό τους «κουμπαρά», από τον οποίο θα μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποσύρουν τα χρήματά τους εάν το επιθυμούν. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει νέα αποθεματικά για τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να αυξηθεί η ρευστότητά τους.

Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε πως γίνονται προσπάθειες όλα τα Ταμεία να γίνουν ένα ή δύο, με ευκολότερη την δεύτερη επιλογή και εκτίμησε πως με την πρόσληψη προσωπικού και την χρήση της μηχανογράφησης θα εξοικονομηθούν πόροι και θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έκδοση σύνταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top