Παρέμβαση Ντράγκι: Να δοθούν τα 15 δισ. στην Ελλάδα για τις τράπεζες και χωρίς την αξιολόγηση!

Πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους όρους για το τρίτο πρόγραμμα

Να δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα για τις τράπεζες ανεξάρτητα από την αξιολόγηση ζήτησε ο Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Wirtschaftswoche, ο πρόεδρος της ΕΚΤ τάχθηκε στο Eurogroup της προηγούμενης εβδομάδας υπέρ της καταβολής ποσού έως και 15 δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες απαραιτήτως έως τις 15 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το οικονομικό περιοδικό, επισημαίνοντας ότι πρόθεση της ΕΚΤ είναι να χαλαρώσει τους όρους οι οποίοι συμφωνήθηκαν κατά την υπογραφή του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ντράγκι εμφανίζεται πρόθυμος να αρκεστεί σε μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, όπως τη σύσταση ταμείου διάσωσης για τις ελληνικές τράπεζες και τη στρατηγική εταιρικής διακυβέρνησης των τραπεζών, κάνοντας… τα στραβά μάτια σε μεταρρυθμίσεις όπως οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό.

Όπως εκτιμά το γερμανικό περιοδικό, παρά τη διαφωνία αρκετών κρατών-μελών, ο Ντράγκι είναι πιθανό να «επιβάλει» την άποψή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top