Ξεκίνησε η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης: Παγωμένη η αγορά – Ψάχνεται ακόμη το ΥΠΟΙΚ

Σε τι τιμές διατίθεται – Τα σενάρια για το επίδομα

​Σε τιμές κάτω των 0,90 ευρώ το λίτρο (από 0,84 έως 0,88 για την ακρίβεια) διατίθεται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τα νησιά και τις αρκετά απομακρυσμένες περιοχές ωστόσο να προμηθεύονται πετρέλαιο σε τιμές που πλησιάζουν το 1 ευρώ.

Η αγορά τις πρώτες ώρες της διάθεσης παραμένει «παγωμένη», με τη ζήτηση να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στις καλές (για την εποχή) καιρικές συνθήκες αλλά και το θέμα με το επίδομα θέρμανσης καθώς το ΥΠΟΙΚ ακόμη… ψάχνεται!

Η συμφωνία με τους εταίρους προβλέπει μείωση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50 % ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου για τον τρόπο που θα γίνει η μείωση δεν έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα σενάρια είναι 2:

- Μείωση του ύψους του επιδόματος (πέρυσι ήταν 35 λεπτά ανά λίτρο για τους δικαιούχους)

- Περιορισμό των δικαιούχων με αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που ισχύουν ή μείωση του ΕΦΚ για όλους τους καταναλωτές με παράλληλη κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης, όπως έχουν ζητήσει οι πρατηριούχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top