«Καμπανάκι» χτυπούν οι εφοριακοί για παραγραφή μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής

Με ανακοίνωση τους, ζητούν επίσης να μην αποδυναμωθεί το ΣΔΟΕ

«Καμπανάκι» χτυπούν οι εφοριακοί για παραγραφή μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής

​«Καμπανάκι» χτυπούν οι εφοριακοί για την παραγραφή μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων και της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν απευθυνόμενοι στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τον αρμόδιο για τα έσοδα, κύριο Τρύφωνα Αλεξιάδη, τονίζουν πως σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θέτουν βέτο στο να παραταθεί κατά ένα χρόνο η παραγραφή των σημαντικών φορολογικών υποθέσεων:

«Τίθεται στο τραπέζι των “διαπραγματεύσεων” η παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων φοροδιαφυγής. Υποθέσεις στις οποίες αποτυπώνεται το πάρτι φοροδιαφυγής και διαπλοκής σε βάθος τουλάχιστον δεκαετίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.

Παράλληλα σημειώνουν ότι η μετακίνηση περίπου 500 ελεγκτών από το ΣΔΟΕ αποτελεί ουσιαστική διάλυση του σώματος και καλούν τον κύριο Αλεξιάδη να μην προχωρήσει στις μετακινήσεις.

Να σημειωθεί πάντως, ότι το πρωί της Τετάρτης ο κύριος ��λεξιάδης διαβεβαίωσε ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν πρόκειται να παραγραφεί, ενώ πηγές των θεσμών ανέφεραν ότι αν και γενικώς είναι κατά των παρατάσεων στο φορολογικό σύστημα, ειδικά για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ δεν έχουν θέσει ποτέ βέτο στο να παραγραφεί.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ.




Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top