Οικονομικό δελτίο:Έρχονται αλλαγές στις 100 δόσεις,νέα κλίμακα για ενοίκια και διαγραφή χρεών!

Σύγχυση με τα τέλη κυκλοφορίας - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Οικονομικό δελτίο:Έρχονται αλλαγές στις 100 δόσεις,νέα κλίμακα για ενοίκια και διαγραφή χρεών!

​Το πρόγραμμα διαγραφής οφειλών προς την εφορία θα αφορά κυρίως άνεργους με μηδενικό εισόδημα, που μπορούν να ενταχθούν πλέον στο νόμο Κατσέλη και να σβήσουν οφειλές προς το Δημόσιο.

ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Σε σύγχυση εξακολουθεί να κρατά το υπουργείο Οικονομικών όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ, καθώς αν και βρισκόμαστε μόλις 15 ημέρες πριν αρχίσει η περίοδος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, δεν ξεκαθαρίζεται αν θα υπάρξουν τελικά αλλαγές. Πρόθεση, πάντως, του υπουργείου είναι να γίνουν αλλαγές με αύξηση κυρίως των τελών για αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και ηλικίας έως πέντε ετών.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Στα ενοίκια το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο τη διάταξη για την αύξηση των συντελεστών στην υφιστάμενη κλίμακα, καθώς σχεδιάζει να φέρει νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές και πιθανόν ένα μικρό αφορολόγητο όριο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ένας ιδιοκτήτης με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια 3.000 ευρώ πληρώνει με τη σημερινή κλίμακα 330 ευρώ φόρο εισοδήματος. Αν θεσπιστεί μια κλίμακα με αφορολόγητο 3.000 ευρώ τότε ΔΕΝ θα πληρώνει φόρο.

100 ΔΟΣΕΙΣ

Από αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι επιβαρύνσεις για τους περισσότερους που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με τις 100 δόσεις. Το επιτόκιο της ρύθμισης για όσους έχουν ρυθμίσει ποσά άνω των 5.000 ευρώ αυξάνεται από το 3% στο 5%, ενώ για όσους έχουν ρυθμίσει ποσά κάτω των 5.000 ευρώ που σήμερα είναι άτοκα, θα επιβληθεί επιτόκιο με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top