ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:Ασφαλισμένος με εισφορές 66 ευρώ σ'όλη τη ζωή του, πήρε συντάξεις 172.500 ευρώ

Τα πάνω κάτω φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-Δείτε τι αλλάζει

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:Ασφαλισμένος με εισφορές 66 ευρώ σ

​Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή τον Νοέμβριο. Το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών περιλαμβάνει:

1)Πρόγραμμα για την ενοποίηση των ταμείων και δημιουργία ταμείου Μαμούθ που θα είναι το ΙΚΑ και θα περιλαμβάνει όλα τα ταμεία ή το πολύ 3 φορείς: μισθωτών- αυτοαπασχολουμένων- αγροτών

2)Υπολογισμό από την αρχή και επανακαθορισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται

3)Χωρισμό της σύνταξης σε βασική και αναλογική. Όταν κάποιος συνταξιοδοτείται θα πάρει τις εισφορές που έχει καταβάλλει με νοητή κεφαλαιοποίηση και μία βασική σύνταξη η οποία θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Το μνημόνιο προβλέπει περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δις ευρώ το 2016, κάτι το οποίο οδηγεί σε κλιμακωτές μειώσεις 11% έως 18%, σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο σε συντάξεις από 1.000 και άνω.

Το ερώτημα που προκύπτει ��ίναι εάν με τις περικοπές ένας ασφαλισμένος θα φτάσει να χάσει ακόμα και τις εισφορές που κατέβαλλε κατά την διάρκεια του εργασιακού του βίου. Επιπλέον το υπουργείο πρέπει να διευκρινίσει εάν τα 1.000 ευρώ είναι για μικτό ή καθαρό ποσό σύνταξης, ή εάν αφορά την κύρια ή το άθροισμα κύριας και επικουρικής. Στο πόρισμα πάντως δε θα αναφέρονται ποσοστά μειώσεων.

«Το σύστημα είναι ετοιμόρροπο είναι δαιδαλώδες πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα για να μην καταρρεύσει το 2030» δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Γιατί όμως βουλιάζουν τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία;

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, το «πάρτι» που γινόταν στο επικουρικό ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων.

1)Ένας ασφαλισμένος που κατέβαλε εισφορές 66, 02 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, πήρε συντάξεις συνολικά 172.499,55 ευρώ!

2) Ένας ασφαλισμένος που κατέβαλε εισφορές 91,38 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, πήρε συντάξεις συνολικά 169.507,39 ευρώ!

3) Ένας ασφαλισμένος που κατέβαλε εισφορές 106,72 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, πήρε συντάξεις συνολικά 195.014,72 ευρώ!

Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ λένε από την πλευρά τους, ότι «η ευθύνη ανήκει στις τράπεζες, που έκαναν μαζικά προγράμματα εθελούσιων εξόδων και δεν πλήρωναν τις ανάλογες εισφορές των ταμείων».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top