Αυξάνεται το όριο των ληξιπρόθεσμων οφειλών για ποινή φυλάκισης

Άλλαξε τελευταία στιγμή, πριν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο

​Τελευταία στιγμή αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην αύξηση του ορίου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο από τα 50.000 – στα 100.000 ευρώ, πάνω από το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, ενώ αντίστοιχα αυξάνεται από τα 150.000 στα 200.000 ευρώ το ληξιπρόθεσμο άνω των τεσσάρων μηνών χρέος προς το Δημόσιο, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης, τουλάχιστον τριών ετών.

Στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου, διευκρινίζεται ότι «αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για χρέη μικρότερα από εκατό χιλιάδες ευρώ και δεν έχουν εκτελεστεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται».

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι «αν άρχισε η εκτέλεσή τους, διακόπτεται. Εκκρεμείς αιτήσεις Προϊσταμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ή Ελεγκτικών Κέντρων ή Τελωνείων για χρέη κατώτερα αυτού του ποσού, δεν εισάγονται για συζήτηση. Η αναστολή της παραγραφής των χρεών, κατώτερων του ποσού των εκατό χιλιάδων ευρώ, για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση ποινικής δίωξης, λήγει με τη δημοσίευση του νόμου αυτού, η παραγραφή συνεχίζεται και δεν συμπληρώνεται πριν την πάροδο έτους από τη λήξη της αναστολής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top