Mόνο τα… άλογα θα γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας!

Θα πληρώνουν ακόμα και τα χαμηλών ρύπων αυτοκίνητα

Mόνο τα…  άλογα θα γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας!
Mόνο τα… άλογα φαίνεται ότι θα γλιτώσουν από τα τέλη κυκλοφορίας! Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να μπει πράσινο τέλος στα πετρελαιοκίνητα οχήματα, να τα αυξήσουν στα επαγγελματικά αλλά και να πληρώσουν ακόμη και αυτά που μέχρι σήμερα λόγω χαμηλών ρύπων δεν πλήρωναν.

Όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Γκούμας στο ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μεγάλες είναι οι αντιδράσεις και των εμπόρων αυτοκινήτων στα σχέδια της κυβέρνησης να βάλουν πράσινο τέλος όχι μόνο στα οχήματα με ρύπους EYRO 4 αλλά ακόμη και σε αυτά που θεωρούνται καθαρά, με ρύπους κάτω από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα το χιλιόμετρο.

To «��ράσινο χαράτσι» υπολογίζεται ότι θα είναι από 50 έως και 70 ευρώ μέχρι τα 2000 κυβικά ενώ πάνω από αυτόν τον κυβισμό τα τέλη θα αυξηθούν κατά 30%.

Από αύξηση των τελών δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε τα επαγγελματικά οχήματα και τα φορτηγά, κάτι που χαρακτηρίζεται σαν «αιτία πολέμου» από τους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο στόχαστρο για μεγαλύτερα τέλη μπαίνουν και τα αυτοκίνητα που αγοράζονται με χρονομίσθωση.

Η απόφαση για το λεγόμενο πράσινο τέλος σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί μέχρι τον Μάρτιο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top