Ο κύβος ερρίφθη: Έρχεται αύξηση 10% στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

Σπίρτζης: «Δεν γλιτώνουμε τις αυξήσεις»

Ο κύβος ερρίφθη: Έρχεται αύξηση 10% στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς

​Νέα αύξηση που θα αγγίζει το 10% σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην τιμή των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως δήλωσε ο υπουργός, Χ. Σπίρτζης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, διευκρινίζοντας πάντως ότι γίνονται προσπάθειες να μην υπάρχουν αυξήσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

«Αυτό που προγραμματίζουμε είναι, επειδή θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10% το εισιτήριο, επειδή ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%, να μπορέσουμε να κρατή��ουμε χαμηλά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές και τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μεταφοράς και να επιβαρυνθεί λίγο περισσότερο το απλό εισιτήριο, το οποίο χρησιμοποιούν περιστασιακά τουρίστες ή άλλοι», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Η αύξηση αυτή θα σημαίνει ότι η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου που σήμερα είναι 1,20 ευρώ θα αυξηθεί στο 1,30, ενώ η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου από 0,60 ευρώ, θα πάει στα 0,65.

«Δεν γλιτώνουμε τις αυξήσεις αλλά εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γλιτώσουμε τις κάρτες απεριορίστων μετακινήσεων», επανέλαβε ο υπουργός.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, μιας και δεσμεύεται από τους όρους της συμφωνίας.

Κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στην παραχώρηση των αεροδρομίων, τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ξεκινήσει σύντομα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top