Δείτε το ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στις 100 δόσεις!

Καμπανάκι από ΕΣΕΕ: Πολλοί θα βγουν εκτός – Πότε χάνετε τη ρύθμιση

Αναστάτωση έχει φέρει στους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων οι νέες αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων.

Οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο μπορεί να οδηγήσουν σε λιγότερες και υψηλότερες (χρηματικά) δόσεις, οδηγώντας πολλούς σε αδυναμία πληρωμής τους (ας μην ξεχνάμε ότι θα «τρέχουν» παράλληλα και ο ΕΝΦΙΑ αλλά και ο φόρος εισοδήματος) και κατ’ επέκταση σε αποβολή από τη ρύθμιση.

Αυτό, μάλιστα, επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), προειδοποιώντας ότι οι αλλαγές θα αναγκάσουν πολλούς -που έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και θέλουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους- να μείνουν εκτός.

Το υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργεί η συσσώρευση πολλών υποχρεώσεων στους φορολογουμένους τους επόμενους μήνες ωστόσο… σηκώνει τα χέρια ψηλά καθώς η τρόικα δεν αφήνει κανένα περιθώριο όσον αφορά τις 100 δόσεις.

Χάνεται το τρίμηνο αλλά δίνει ανάσα... από το παράθυρο το νέο καθεστώς

Με αλλαγή της τελευταίας στιγμής, ωστόσο, δίνει ένα μικρό περιθώριο-ανάσα μετά την κατάργηση (στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων) του τρίμηνου περιθωρίου που είχε κάποιος αν δεν κατέβαλε τις δόσεις προτού χάσει τη ρύθμιση.

Το νέο καθεστώς προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που χάνουν κάποια δόση θα έχουν περιθώριο 30 ημερών προτού μείνουν εκτός ρύθμισης. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι αυτές οι 30 ημέρες θα μετρούν από την ημέρα που θα στέλνεται το ειδοποιητήριο και όχι από την επόμενη της λήξης προθεσμίας καταβολής της δόσης!

Έτσι, πχ. αν κάποιος έπρεπε να καταβάλλει μία δόση στις 30 Οκτωβρίου, αυτομάτως θα έχει περιθώριο ως τις 30 Νοεμβρίου. Αν τώρα, το ειδοποιητήριο εκδοθεί και σταλεί (τυχαίο παράδειγμα) στις 10 ή 15 Νοεμβρίου, τότε το περιθώριο πηγαίνει ως τις 10 ή 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, δίνοντας έτσι μια ανάσα χρόνου στους οφειλέτες…

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΙΝΤΕ�� του STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top