Στην Βουλή κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο: ΔΕΙΤΕ τι αλλάζει στην τσέπη σας!

Πιο ''τσουχτερός'' ο ΕΝΦΙΑ του 2016

Στην Βουλή κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο: ΔΕΙΤΕ τι αλλάζει στην τσέπη σας!

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με το νέο πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων που κατατίθεται αύριο στη Βουλή. Μάλιστα θα πληρώνουν πλέον φόρο ακόμη και για ενοίκια που δεν τους πληρώνει ο ενοικιαστής.

Τα ακίνητα βάζει στο εισπρακτικό του στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.

Το πολυνομοσχέδιο με την πρώτη φουρνιά προαπαιτούμενων κατατίθεται αύριο στη βουλή και προβλέπει:

Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των ενοικίων έως 12.000 ευρώ από το 11% στο 15% και από τα 12.000 ευρώ και πάνω από το 33% στο 35%. Η αύξηση ισχύει αναδρομικά από τα ενοίκια που έχει εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον Ιανουάριο.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ιδιοκτήτης ακινήτων με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια 12.000 ευρώ ενώ με τον αρχικό συντελεστή πλήρωνε φόρο εισοδήματος 1.320 ευρώ, πλέον θα κληθεί να πληρώσει 1.800 ευρώ, δηλαδή 480 ευρώ περισσότερα.

ΦΟΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Μάλιστα θα κληθεί να πληρώσει το φόρο ακόμη και αν ο ενοικιαστής δεν του πληρώνει το ενοίκιο καθώς με άλλη διάταξη του πολυνομοσχεδίου καταργείται το δικαίωμα των ιδιοκτητών να εκχωρούν στο δημόσιο ανείσπρακτα ενοίκια
Χαστούκι δέχονται τα ακίνητα και από την κατάργηση φοροαπαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ

Από τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet μέσα στις επόμενες ημέρες καταργείται η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ��ΝΦΙΑ των εκτός σχεδίου εκτάσεων και των διατηρητέων κτισμάτων. Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών μαζεύει και τα ψιλά. Ενώ μέχρι πέρυσι ποσό ΕΝΦΙΑ έως πέντε ευρώ δεν ήταν υποχρεωτικό να πληρωθεί, φέτος το όριο κατεβαίνει στο ένα ευρώ.

ΠΙΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2016

Και τα νέα δεν είναι καλύτερα για τον ΕΝΦΙΑ που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για το 2016. Τα σχέδια προβλέπουν ένταξη σε σχέδια πόλης και όρια οικισμών μεγάλες εκτάσεις που θα σημάνει και αύξηση του φόρου ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top