Νέος φόρος για όλα όσα έχεις, από ΙΧ και καταθέσεις μέχρι έργα τέχνης!

Φορολόγηση ακόμη και όσων έχουν ήδη φορολογηθεί

Νέος φόρος για όλα όσα έχεις, από ΙΧ και καταθέσεις μέχρι έργα τέχνης!
Για επιβολή πρόσθετου φόρου στο σύνολο της περιουσίας πιέζουν οι δανειστές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την δημιουργία για πρώτη φορά περιουσιολογίου, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών, από μετρητά και καταθέσεις, μέχρι ακίνητα, ΙΧ και έργα τέχνης ακόμη, αποβλέποντας στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές θέτουν διερευνητικά - προς το παρόν- το ζήτημα της φορολόγησης επί του αθροίσματος της περιουσίας των φορολογουμένων, λόγω του ότι θα υπάρχει με το περιουσιολόγιο πλήρης εικόνα για όσα έχουν και κατέχουν. Δηλαδή θα πρόκειται για νέο φόρο, επιπρόσθετα στους άλλους που ήδη υπάρχουν!

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν στην εφημερίδα ότι μία τέτοια λογική δεν γίνεται αποδεκτή, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι, αλλά χαρακτηρίζουν υπαρκτό τον φόβο ότι θα υπάρξουν πιέσεις από τους δανειστές, για να κλείσει με αυτά τα μέτρα το δημοσιονομικό κενό την διετία 2015-16.

Ο λογαριασμός των μέτρων του νέου Προϋπολογισμού θα φανεί σε έναν μήνα περίπου, αλλά την προηγούμενη κιόλας Κυριακή ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε ότι χρειάζονται νέα μέτρα για την σταθεροποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης, ενώ και το ΔΝΤ ανέβαζε τον λογαριασμό στο 1,35 δισ. ευρώ περίπου.

Σίγουρο είναι ότι το περιουσιολόγιο θα βάλει σε πειρασμό τους δανειστές να ζητήσουν να «πειραχθούν» τα εισοδήματα από κάποιο ύψος και πάνω, αν και στην κυβέρνηση δηλώνουν ότι ετοιμάζονται για «μάχη 30 ημερών» μαζί τους, για την αποφυγή μέτρων σε όλα τα επίπεδα. Για το ίδιο το περιουσιολόγιο διαβεβαιώνουν ότι θα δώσουν και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία στους φορολογούμενους, μέχρι το 2016, για να διορθωθούν λάθη ή για αμφισβητούμενες περιουσίες και διεκδικούμενους τίτλους ιδιοκτησίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top