Αλεξιάδης: Ίδιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουμε και για το 2015, για το 2016 οι αλλαγές

Με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις χαμηλότερες πραγματικές

Αλεξιάδης:  Ίδιο  ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουμε και για το 2015, για το 2016 οι αλλαγές
«Για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014» δήλωσε σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι, ότι αν και θα υπάρξει αλλαγή των αντικειμενικών αξιών με εναρμόνισή τους με τις χαμηλότερες σήμερα πραγματικές αξίες των ακινήτων, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης της Δικαιοσύνης, δεν θα προλάβουν να εφαρμοστούν πριν το τέλος του χρόνου οι αλλαγές.

«Για το 2016 έχουμε στόχο εισπραξιμότητας 2,65 δισ. ευρώ» τόνισε ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως εκτός σχεδίου εκτάσεις για να διευρυνθεί η φορολογική δεξαμενή, αν και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία.

«Η λογική του φόρου είναι να μεταφέρει φορολογικό βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και περιουσίες σε υψηλά και πιο υψηλά εισοδήματα και περιουσίες. Θα κατανέμουμε τον ΕΝΦΙΑ με δίκαιο τρόπο, αλλά τα πολύ χαμηλά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν αφορολόγητο» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε πάντως ότι όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, θα καταβληθεί προσπάθεια για αλλαγές ακόμη και από το τρέχον έτος. «Αν προλάβουμε τις ημερομηνίες και βρούμε μια λύση και φέτος, αλλιώς στο 2016» τόνισε. Όπως δήλωσε οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη. Για όσους διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στα «καθαρά ΙΧ» που θα επιβαρυνθούν, παρέπεμψε στις αντίστοιχες διαμαρτυρίες των πολυτέκνων για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο.

Ο κ. Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι στα ξημερώματα, αλλά μόνο στα γραφεία επιχειρήσ��ων, εκτός αν ένας γιατρός ή ένας μηχανικός έχει δηλώσει μέρος του σπιτιού του ως επαγγελματική στέγη. «Θα πάμε και εκεί, αλλά δεν πάμε στα σπίτια του κόσμου, στόχος μας είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις» δήλωσε.

Ανέφερε επίσης ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν πολύ πιο νωρίς το 2016 και ότι δεν θα επαναληφθεί πάλι το φαινόμενο να υποβάλλονται μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top