Συνεχίζεται η κόντρα ΔΝΤ και ευρωπαίων εταίρων για το ελληνικό χρέος

Τι δήλωσαν στον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες κοινοτικές πηγές

Συνεχίζεται η κόντρα ΔΝΤ και ευρωπαίων εταίρων για το ελληνικό χρέος
Το πεδίο όπου “παλεύουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια”, θυμίζει η αντiπαράθεση των δανειστών για το ελληνικό χρέος. Το ΔΝΤ που δεν έχει βάλει και δεν βάζει χρήματα θέλει την αναδιάρθρωση. Αντιθέτως, οι ευρωπαίοι εταίροι που έχουν βάλει το χέρι στη τσέπη δείχνουν να αποφεύγουν τη χρηματοδότηση.

Τον τόνο έδωσε σήμερα το πρωί ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Reuters.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, ο οποίος μίλησε με κοινοτικές πηγές, «η όποια αναδιάρθρωση απομείωση ή ελάφρυνση του χρέους δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση στον προϋπολογισμό μέχρι το 2025».

Ο Πιερ Μοσκοβισί μεταθέτει τη συζήτηση του ελληνικού χρέους μετά τον Οκτώβριο- Νοέμβριο, όταν θα έχει γίνει αξιολόγηση του προγράμματος. «Εάν το πρόγραμμα είναι σε τροχιά μπορούμε να πάμε σε αναμόρφωση. Θα ήθελα να πω πως πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί. Ελπίζω να είναι εκεί» δήλωσε.

H διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ απο το Περού όπου βρίσκεται έδωσε σε συνέντευξή της στο BBC το στίγμα του ΔΝΤ: «Το πρόγραμμα πρέπει να βασιστεί σε δύο πυλώνες. Πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις από την μεριά της Ελλάδας, στις συντάξεις, στη διοίκηση των τραπεζών και σε πολλά μεταρρυθμιστικά μέτωπα που ακόμα δεν έχουν καν αγγιχτεί. Ο δεύτερος πυλώνας είναι μία επέμβαση στο χρέος, ώστε να καταστεί βιώσιμο κατά τις εκτιμήσεις μας».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top