Τέλη κυκλοφορίας: αυξήσεις στα μεγάλα αυτοκίνητα και ελαφρύνσεις στα μικρά σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Προωθείται και ο «ΕΝΦΙΑ Εξωτερικού» για να μην μπει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση -πρώτη ανάρτηση 09/10/2015 20:06

Τέλη κυκλοφορίας: αυξήσεις στα μεγάλα αυτοκίνητα και ελαφρύνσεις στα μικρά σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ
Αυξήσεις στα μεγάλα αυτοκίνητα και ελαφρύνσεις στα μικρά είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

Μάλιστα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος, δηλαδή για αυτά που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Δεκεμβρίου! Δίνοντας το στίγμα των αλλαγών που εξετάζονται είπε ότι ενδέχεται να αυξηθούν τα τέλη στα μεγάλα αυτοκίνητα, χωρίς να διευκρινίσει αν μιλάει για κυβισμό ή ρύπους που εκπέμπει κάθε ΙΧ.


ΕΝΦΙΑ Εξωτερικού ως ισοδύναμο για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την ίδια ώρα το ΥΠΟΙΚ προωθεί την εφαρμογή του «ΕΝΦΙΑ εξωτερικού» (του φόρου ακινήτων στα ακίνητα που κατέχουν Έλληνες φορολογούμενοι στο εξωτερικό δηλαδή) που είναι ένα από τα ισοδύναμα που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο φόρος θα είναι σαν το φόρο Μόντι στην Ιταλία που ήταν 0,76% επί της αξίας του ακινήτου. Αν για παράδειγμα, ο φόρος στη χώρα που βρίσκεται το ακίνητο ήταν 0,5% τότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει τη διαφορά 0,26%

Τρ. Αλεξιάδης: μόνο άβατο για εμάς το Άγιον Όρος

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε σήμερα ότι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί για τους ελεγκτές, καθώς και ότι εκτός από τη μικρή φοροδιαφυγή των ηλεκτρολόγων και των υδραυλικών, υπάρχει και η μεγάλη φοροδιαφυγή. "Μόνο άβατο για εμάς το Άγιον Όρος" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τις περίπου 11.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής που παραγράφονται στο τέλος του έτους, μεταξύ των οποίων και η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήδη έγραψε το star.gr, για να μην παραγραφούν οι υποθέσεις, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι θα δοθεί παράταση στην παραγραφή τους έως το τέλος του 2016.

Στην κριτική που δέχεται το υπουργείο Οικονομικών για καθυστέρηση των ελέγχων, ο κ. Αλεξιάδης άφησε πάντως ακάλυπτη την ηγεσία του ΣΔΟΕ που έχει επιφορτιστεί με το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου της λίστας..

Το ΣΔΟΕ σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση θα χάσει περίπου 500 ελεγκτές από τους 750 που διαθέτει συνολικά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top